Over

KIAMIA. Je weet wel, opgericht in 2002 door Mariejosé Vaessen en Saskia Maeijer.

Bekend van unieke producten als de vindoek, het schelpentasje en de Hollandse Nieuwe, tóch?

Met als hoogtepunt de nominatie van het alles goed? T-shirt in de El Hema ontwerpwedstrijd 2007. 
Dit KIAMIA besluit in 2009, na zeven inspirerende jaren van samenwerking, het roer om te gooien. 

KIAMIA blijft, maar ánders.


Saskia besluit alleen verder te gaan en ook haar échte passie bij KIAMIA onder te brengen. 

Het creëren van eigentijdse handgemaakte producten, door hergebruik van gebruikte materialen en/of afval, wordt een aparte koers binnen KIAMIA. RECYCLEN dus of preciezer… UPCYCLEN.

Zo ontwikkelt zich vanaf 2009 de trashure collectie die inmiddels zeer uiteenlopende producten omvat.

Elegante, stoere tassen. Waterafstotend. Makkelijk te onderhouden. In allerlei vormen en maten.

Etuitjes, riemen, sleutelhangers en wat dies meer. Alles aanvankelijk gemaakt van voornamelijk fiets binnenbanden, zo op te halen bij de fietsenmaker.


Al snel beperkt het upcyclen zich niet alleen tot fiets binnenband. Als je affiniteit hebt met hergebruik dan zijn er mogelijkheden te over. Waterbedmatras, brandslang, gerecycled textiel, meubelstof, tenten, left overs… Elk materiaal prikkelt de creativiteit en vormt telkens opnieuw weer een uitdaging.

Wat te denken van bijvoorbeeld… boeken? 

In 2013 is op de boekenmarkt op de Dam in Amsterdam de eerste bookAbag van KIAMIA te koop: een tas gemaakt van de stofomslag van een tweedehands boek. De enthousiaste reacties zijn het begin van een serie tassen, clutches en etuitjes waarbij de tweedehands boeken niet alleen het materiaal vormen maar ook steeds weer een inspiratie zijn voor nieuwe creaties.  


Door de jaren heen is het maatschappelijk draagvlak voor recyclen en upcyclen enorm toegenomen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzaam, diervriendelijk en lokaal.KIAMIA wil graag bijdragen aan deze ontwikkeling. Het unieke ontwerp van de KIAMIA trashure collectie verbindt verleden en heden en omarmt ‘groene zorg’ voor de toekomst, in de hoop daarmee een eigentijds en passend aanbod te doen.


Veel plezier met jouw KIAMIA trashure!